Netis & partnerji: Dražba izdelkov z digitalnimi potnimi listi

V Netisu smo skupaj s partnerji, ki že uporabljajo naš digitalni produktni potni list, sodelovali na dobrodelni dražbi v Amsterdamu, ki so jo organizirali študenti zasebne poslovne fakultete. Zbrali smo več kot 2000 EUR sredstev za projekt  “The Hunger Project” in obenem predstavili domače produkte ter tehnologijo številnim podjetnikom, ki so se udeležili dogodka.

V Netisu, kjer se z veseljem odzovemo dogodkom za dober namen, smo se pridružili pobudi študentov poslovne univerze Nynerode iz Amsterdama za zbiranje sredstev za “The Hunger Project”. Na dogodek so bila povabljena slovenska in nizozemska podjetja, kar je bila odlična priložnost tudi za mreženje.

K sodelovanju smo povabili tudi mrežo naših partnerjev, še posebej tista podjetja, ki ustvarjajo zanimive slovenske izdelke. Ključno je bilo, da so bili vsi licitirani produkti opremljeni z Digitalnim potnim listom. 

Digitalni produktni potni list (DPP) smo razvili v Netisu kot odziv na zahteve EU za bolj transparentno poročanje o sestavi in sledljivosti izdelkov. DPP deluje kot QR koda, ki končnemu potrošniku omogoča dostop do pomembnih podatkov o izvoru izdelka, vključno s sestavinami, proizvodnim procesom in drugimi ključnimi informacijami. To povečuje preglednost, zaupanje in sledljivost izdelkov.

Dražba je potekala v prijetnem okolju golf resorta v Amsterdamu. Dogodka se je udeležila predstavnica našega podjetja Melita Gulja; medtem ko je pri povezovanju slovenskih partnerjev pomembno vlogo imela tudi organizacija Blockchain Alliance Europe, katere ustanovni član smo. K uspehu dražbe so dodatno prispevali tudi podjetniki, ki so bili del Slovensko-nizozemskega poslovnega foruma v organizaciji SDBP in Spirit Slovenija

Med podjetji, ki so prispevala svoje izdelke, so bili Metka Mikuletič – Mimotho, znana po svojem unikatnem nakitu, ter številne slovenske destilarne, ki uporabljajo lokalne surovine za izdelavo gina. Kmetija Kokol je pokazala svojo zavezanost k krožnemu gospodarstvu z uporabo stranskih proizvodov grozdja za ustvarjanje novih izdelkov, pisatelj Noah Charney je s knjigo Slovenology dodal svoj vpogled v našo kulturo, Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije pa je sodelovala s svojo volneno lutko Kekec.

MimothoDestilarna Beyond MuraDestilarna SvarogPr’Komarjevih
Destilarna PozvačinHiša vin KokolSonček – Zveza društev za cerebralno paralizo SlovenijeNoah Charney
Tabela: Seznam podjetij, ki so sodelovala na dražbi

Z njihovo pomočjo smo nizozemskim podjetjem predstavili ustvarjalnost slovenskih podjetnikov, tehnološke prednosti DPP-ja ter potrdili, da je to orodje primerno za podjetja vseh velikosti.

Iskreno se zahvaljujemo vsem našim partnerjem in upamo, da bo to prva iz številnih pobud za spodbujanje pozitivnih sprememb – tako na področju dobrodelnosti kot vpeljevanju novih orodij, kot je DPP, za spodbujanje transparentnosti in krožnega gospodarstva!