Partnerji & organizacije

Kot mednarodno priznani strokovnjaki in pionirji tehnologije blockchain v Sloveniji so člani naše ekipe dejavni v številnih mednarodnih organizacijah in delovnih telesih, kjer sodelujejo pri standardizaciji, regulaciji in promociji blockchain industrije.

Organizacije

Evropska blockchain storitvena infrastruktura (EBSI) predstavlja prvo Evropsko omrežje za čezmejne storitve javne uprave. Vse od leta 2018 smo del jedrne skupine, kjer svetujemo na področju ustrezne rabe blockchaina in izboru tehničnih parametrov EBSI omrežja.
Namen projekta je pospešiti uveljavitev koncepta SSI (Self-Sovereign Identity), ki je bistven za razvoj digitalne identitete naslednje generacije. V ta namen zagotavljajo finančno podporo EU inovatorjem, ki delujejo na področju razvoja in nadgradnje SSI komponent.
Organizacijo Decentralized Identities Foundation (DIF) vodijo inženirji, ki sodelujejo pri razvoju in vpeljevanju tehnologij in standardov za digitalno identiteto. V našem podjetju sopredsedujemo delovni skupini Identifiers & Discovery.
Konzorcij World Wide Web (W3C) je odprta spletna platforma, ki povezuje različne deležnike (zaposlene, člane in javnost) pri razvoju spletnih standardov.
Skupnost InfraChain si prizadeva za hitrejšo uveljavitev blockchaina z izmenjavo strokovnega znanja, sodelovanjem v projektih, širjenjem informacij o uspešnih primerih in vzpostavljanjem mednarodnega ekosistema.

Združenje posameznikov in pravnih oseb, ki so se povezali zaradi pospeševanja uporabe e-identitet, e-identifikacijskih sredstev in e-storitev zaupanja.

The Enterprise Ethereum Alliance (EEA) drives the use of Enterprise Ethereum and Mainnet Ethereum blockchain technology as an open standard to empower all enterprises.

Smo ustanovni člani združenja Blockchain Alliance Europe (BAE), ki je nastalo z namenom medsebojne pomoči na področju poslovnega razvoja, mreženja in sodelovanja med člani. Prizadeva si za osveščanje javnosti o tehnologiji blockchain in v ta namen organizira različne dogodke in izobraževanja.
Blockchain Think Tank Slovenija je neprofitna organizacija, ki deluje kot enotna točka za zbiranje idej in predlogov, hkrati pa ima dostop do relevantnih predstavnikov na strani vlade, regulatorjev in drugih institucij javnega sektorja, katerim na odprt način posreduje ideje in predloge gospodarstva, podjetnikov, akademikov in posameznikov.
Kot člani Nacionalnega tehničnega odbora za blockchain v okviru Slovenskega inštituta za standardizacijo (SIST) skrbimo za spremljanje in razvoj mednarodnih standardizacijskih dokumentov na področju blockchaina in decentraliziranih tehnologij.

Partnerji

Sodelujemo z mrežo zanesljivih poslovnih partnerjev, da vam lahko zagotovimo pričakovane rezultate v najkrajšem možnem času.

Se želite povezati? 

PIŠITE NAM

Si želite sodelovati z nami in izvedeti, kako lahko pomagamo vašemu poslu? Pošljite nam sporočilo.