Netis predstavil Digitalni potni list za produkte na Forumu trajnosti v Rotterdamu

V okviru slovenske poslovne delegacije smo se udeležili poslovnega foruma na temo trajnosti, energetike in gradbeništva v Rotterdamu. Predstavili smo našo rešitev za Digitalni potni list produktov (DPP), razvito v skladu z zahtevami EU Zelenega dogovora, zgrajeno na odprtih standardih ter tehnologiji preverljivih dokazil.

Netis je sodeloval v Rotterdamu kot del slovenske delegacije, katere glavni cilj je bilo krepiti poslovanje v trajnostnih, energetskih in gradbenih sektorjih. 5. junija smo na poslovnem forumu v centru trajnostnega razvoja Blue City predstavili našo rešitev Digitalnega Produktnega Potnega Lista (DPP) več kot 70 predstavnikom industrije iz Slovenije in Nizozemske.

DPP, zgrajen na naši platformi MyNextID za izdajanje in preverjanje digitalnih dokazil, podjetjem omogoča standardizacijo podatkov o trajnostnih metrikah izdelkov in njihovo transparentno deljenje z ostalimi deležniki v verigi. Naša rešitev se ujema z direktivami EU Zelenega dogovora in podjetjem ponuja uporabno orodje za standardizacijo, beleženje in deljenje podatkov v skladu s prihodnjimi zakonodajnimi zahtevami.

Ilustrativni primer je implementacija DPP s strani podjetja Plastika Skaza, specializiranega za izdelke iz reciklirane plastike. Z integracijo DPP v njihovo linijo izdelkov Bokashi Organko Plastika Skaza zagotavlja, da lahko potrošniki preko QR kod dostopajo do podrobnih informacij o izdelku, vključno z načini proizvodnje, uporabo materialov, ogljičnim odtisom in navodili za recikliranje. Integracijo smo izvedli preko Skazinega SAP sistema, avtomatizirali poročanje podatkov za poenostavitev skladnosti in pripravo na prihodnje zakonodajne posodobitve. Po potnem listu enega od izdelkov Bokashi Organko se lahko sprehodite tule:

Slika 1: Primer digitalnega potnega lista | Plastika Skaza

Poslovni forum je vsekakor spodbudil nova poznanstva in potencialne poslovne priložnosti ter poudaril skupne interese med Slovenijo in Nizozemsko. V našem podjetju ostajamo zavezani k spodbujanju digitalizacije v različnih industrijah s tehnološkimi rešitvami, kot je DPP, ki našim partnerjem zagotavljajo transparentnost, trajnost in operativno učinkovitost.

Za več informacij in seznam sodelujočih podjetij si oglejte katalog SDBP.