Netis na Evropskem blockchain tednu 2021

Slovenija je v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU gostila Evropski blockchain teden 2021, ki se je odvijal med 20. in 24. septembrom 2021. Dogodek v soorganizaciji Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju s številnimi partnerji je dosegel velik uspeh in zabeležil 100 panelistov ter 25 panelov, delavnic in okroglih miz, ki so skupaj pritegnili več kot 1200 udeležencev iz 86 držav po svetu.

Netis je ves teden razstavljal v Slovenskem digitalnem centru. Predstavili smo Netis blockchain infrastrukturo namenjeno podjetjem, ki jim z vnaprej razvitimi moduli bistveno olajša razvoj poslovnih blockchain rešitev. Na stojnici, kjer so bili prisotni naši zaposleni, smo delili predstavitvene zloženke in zainteresiranim razložili našo vizijo in primere uporabe.

Tudi naši strokovnjaki za blockchain so svoje znanje in poglede delili na različnih panelih in delavnicah. Dr. Alen Horvat, raziskovalec in arhitekt rešitev za blockchain in SSI decentralizirano identiteto, dejaven v EBSI in ESSIF, je sodeloval na delavnici 4: Decentralizirana digitalna identiteta, kjer je razpravljal o razlogih za vzpostavitev decentralizirane infrastrukture za identifikacijo in njenem prihodnjem razvoju v EU. Oglejte si posnetek predstavitve.

UPORABLJENA DECENTRALIZIRANA INFRASTRUKTURA NA PROJEKTIH NETIS d.o.o.

Še več, kot ustanovni član Blockchain Alliance Europe smo sodelovali v njihovem programu, ki je potekal 24. septembra. Naš kolega Jan Gerl je predstavil Netis blockchain infrastrukturo skozi primere dobre prakse pri naših poslovnih partnerjih. Hkrati se je udeležil okrogle mize z drugimi člani Blockchain Alliance Europe, kjer so razpravljali o razvoju tehnologije blockchain ter o različnih pravnih in kadrovskih izzivih, s katerimi se podjetja soočajo. Oglejte si celoten video Panel 9: Tehnologija veriženja blokov skozi slovenske primere uporabe.